Vision-On Himself

 

Biografie


Martin begon in 1970, op 13 jarige leeftijd, onder begeleiding van zijn vader, te fotograferen en legde zich in die tijd vooral toe op portret- en natuurfotografie.

In de jaren 70 volgde hij een kunstopleiding en studeerde in ’76 af als Bachelor in de Beeldende Kunsten.

In de jaren 80 werkte als art director en later als creative director in een reclame ontwerp bureau als ontwerper, illustrator en fotograaf, om in 1993 een eigen Reclamestudio op te richten.

Hiervoor volgde hij bijkomende cursussen desktop publishing en beeldbewerking.

In deze jaren werd hij een veel gevraagd docent in deze grafische programma’s in opdracht van Apple Belgium & Adobe.

Begin van de jaren 2000 stapte hij in het onderwijs... eerst als leerkracht grafische vormgeving, later als docent fotografie en beeldbewerking. In 2020 ging hij “op rust”, om zich weer meer toe te leggen op het fotograferen enerzijds en het geven van workshops anderzijds.

Hij richtte samen met 3 collega’s de fotoclub LichtVast, Diest op, waar hij regelmatig workshops en demo’s geeft. Deze club groeide, onder zijn voorzitterschap, in 4 jaar uit de grootste fysieke fotoclub van België met bijna 200 leden.

Olympus ambassadeur
Jarenlang was hij een fervent Canonist, maar door fysieke problemen moest hij in 2013 op zoek naar een camera die een pak lichter was maar toch eenzelfde hoogstaand niveau benaderde.
Na een zes maand lange zoektocht, koos hij voor het merk Olympus. De OM-D reeks was in die tijd het meest geavanceerde van de systeemcamera's.

Eind 2016 werd hij Olympus ambassadeur.


Nissin ambassadeur
Sinds 2007 werkt Martin met Nissin reportageflitsers. Voor zijn cursussen “Strobist” was hij op zoek naar flitsers met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Deze vond hij bij Nissin, een japanse fabriek, die reeds jaar en dag flitsers maakt voor grote merken zoal Canon en Nikon,... Ze hadden hierdoor alle technologie in huis om een eigen, betrouwbaar merk op de markt te brengen.

De laatste jaren is Nissin ook sterk bezig met zijn draadloos systeem. De Air serie waarbij men o.a. ttl wireless kan doorsturen naar flitsers in verschillende kanalen.
Maart 2018 werd Martin gevraagd door Degreef & Partners, om Nissin ambassadeur te worden.


Master in de Fine Art Photography

In juni 2019 studeerde Martin af als Master aan de Academy for Fine Art Photography. In juli 2019 werd hij medebeheerder van deze academie.